Tänä vuonna 45 vuotta täyttänyt yritys on jatkanut nousu suhdanteisesti. Kulunut vuosi on pitänyt sisällään monipuolisia projekteja mekaniikan, robotiikan ja sähköautomaation parissa. Olemme osallistuneet myös kattavasti sekä paikalliseen että valtakunnalliseen yhteistyöhön, kuten alueellisiin kehityshankkeisiin ja oppilaitosyhteistyöhön.

45-vuotias Sermatech vahvasti näkyvillä niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti 


Toukokuussa Sermatechin yrityshistoriaa tuli täyteen jo huimat 45 vuotta. Juhlan kunnaiksi toimitusjohtaja Markku Uusitalo kertoi yrityksen historiaa ja kuulumisia juhlahaastattelussa blogissamme. Myös Satakunnan Yrittäjälehti julkaisi Sermatechin tarinan lehdessään. 

Kuluneena vuonna olemme osallistuneet aktiivisesti yhteisöjen ja kumppaniemme tilaisuuksiin ja webinaareihin. Sermatechin teknologiajohtaja Jani Uusitalon luennoi Turku Science Parkin järjestämässä Automaatio ja Robotiikka sähköistymisen ekosysteemissä -webinaarissa kesäkuussa.  

Viimeisimpänä automaation asiantuntija Pekka Hoffrén puolestaan puhui Robocoastin Automaatioaamukahvit-tilaisuudessa loppuvuodesta. 

Asiantuntijatekstejä on myös julkaistu. Esimerkiksi Automaatioväylä julkaisi alkuvuodesta sähköautomaatioyksikkömme liiketoimintajohtaja Joel Torkkelin kirjoittaman artikkelin Älykkäät säätöjärjestelmät osana hiilineutraalia tavoitetta

Syyskuussa osallistuimme Alihankintamessuille, joilla pääsimme kohtaamaan yhteistyökumppaneita ja asiakkaita mielenkiintoisissa merkeissä. Vetonaulana messuosastollamme oli messukävijöistä livenä potretteja piirtävä ABB YuMi ja tarjoilusta vastasi ABB:n uusi yhteistyörobotti GoFa. Olemme ABB:n Value Provider kumppani. 

Alihankintamessuilla Tampereella messuosastollamme riitti vilskettä. Osastollamme ABB:n kaksikätinen YuMi piirsi kävijöistä livenä otetusta kuvasta potretteja lyijykynällä molemmilla käsillään.

Oppilaitos- ja kehitysyhteistyötä paikallisesti


Kuluvana vuonna olemme olleet vahvasti mukana vahvistamassa alueellista vetovoimaa automaation osaajana ja kehittämässä ratkaisuja erilaisissa yhteisöissä. Kuulumme mm. Robocoast-klusteriin ja olemme mukana RoboEco-hankkeessa.  

Myös oppilaitosyhteistyömme on näkynyt vahvasti tänä vuonna. Olemme mukana esimerkiksi Satakunnan ammattikorkeakoulun konetekniikan neuvottelukunnassa, jonka tavoite on tuoda myös yritysten näkökulmaa oppilaitoksille. 

RoboAI-viikolla olimme mukana sponsoroimassa lasten robotiikkakilpailua ja alkuvuodesta järjestimme Satakunnan ammattikorkeakoulun ja RoboAI:n kanssa jo toistamiseen alan opiskelijoille suunnatun Robottihaaste-kilpailun. Robottihaasteesta julkaistiin artikkeli myös Automaatioväylän numerossa 4/2021 (s. 36-38). Alkavana vuonna haaste laajenee ja mukana kisaamassa ovat ensikertaa myös JAMK:n ja SeAMK:n opiskelijat. 

Sermatechin vuosi päättyy vilkkaissa merkeissä ja tuleva jatkaa samaan suuntaan

– Kuluneen vuoden myötä meille on tullut huomattava määrä uusia asiakkaita niin suunnittelun kuin valmistuksen puolelle ja yhteistyösuhteita on myös syntynyt. Maailman tilanteesta johtuneen hiljaisemman jakson jälkeen työtilanne on kiihtynyt loppuvuotta kohti ja tilausten määrä kasvaa edelleen tulevana keväänä, arvioi Sermatechin mekaniikkayksikön tuotantojohtaja Matti Grönlund.  

Monipuolinen osaaminen täyden palvelun automaatiotalossa on noussut huomattavaksi vahvuudeksi, kun esimerkiksi komponenttien saatavuudessa on ollut haasteita. 

– Saatavuuden haasteista huolimatta olemme onnistuneet erittäin hyvin löytämään vaihtoehtoisia tuotteita toimituksiin laajan kumppaniverkostomme kautta. Monipuolisen osaamisemme ansiosta pystymme ratkaisemaan järjestelmiin liittyvät vaatimukset myös vaihtoehtoisilla laitteisto- ja komponenttiratkaisuilla, Grönlund valottaa. 

Sermatechilla ollaan hyvin tyytyväisiä myös vuoden tuomiin uusiin tuuliin. Pitkien asiakassuhteiden rinnalle on kuluvana vuoden aikana kehittynyt myös uusia, pitkälle tulevaisuuteen ulottuvia kumppanuuksia. 

– Asiakkaiden kanssa olemme tänä vuonna päässeet jälleen kerran tekemään sekä merkittävää tuotekehitystyötä että pitkälle tulevaisuuteen tähtäävää konseptisuunnittelua. Erityisesti laite- ja järjestelmäsuunnittelun sekä valmistuksen saralla on kehittynyt syvää yhteistyötä uusien asiakkaittemme kanssa, kertoo Sermatechin teknologiajohtaja Jani Uusitalo

– Tilausmäärien kasvun myötä myös henkilöstössämmekin on tarvittu lisäystä. Olemmekin saaneet joukkoomme lisää hyviä tekijöitä ja automaation osaajia, Uusitalo sanoo.  

 
Palvelemme automaation merkeissä myös alkavana vuotena. Sermatechin tarjonta kattaa kaiken tarpeellisen teollisuuden automaatioprojektiin liittyvät palvelut. Kiitämme kaikkia asiakkaita ja kumppaneitamme kuluneesta vuodesta.


Hyvää ja valoisaa uutta vuotta 2022!

Toivottaa
Sermatechin väki


Lisätietoja:
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta

Artikkelit ja uutiset
Palvelut
Asiantuntijapalvelut
Tuotteet
Yritys
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.