Kunnossapito ja huolto

Kunnossapidolla säästöjä ja tehokkuutta tuotantoon – Huollamme ja ylläpidämme asiakkaittemme automaatioratkaisuja!

 

Ylläpito- ja huoltopalveluillamme varmistamme ja optimoimme koneiden ja laitteiden elinkaaren. Palveluihimme kuuluvat päivystys- ja etäyhteyspalvelut, dokumentoinnin hallinta sekä kattavat varaosapalvelut häiriöttömän toimintasi takaamiseksi.

Kunnossapitopalveluihimme kuuluvat esimerkiksi

  • Automaatiojärjestelmien ylläpito- ja huoltopalvelut
  • Mekaaninen kunnossapito
  • Robottihuollot ja – korjaukset
  • Etähuolto
  • Ennakoiva kunnossapito
  • Huoltokartoitukset
  • Huoltosopimukset

Huoltopalveluilla tehostat laitteiden luotettavuutta ja varmistat järjestelmän jatkuvan toiminnan. 

 

Ennakoiva kunnossapito tuo säästöjä ja tehostaa tuotantolaitoksen toimintaa 

Teollisuuden alalla on käytössä paljon ainutlaatuisia laitteita, jollaisia ei ole käytössä missään muualla. Yllättävän laiterikon sattuessa voi käydä niin, että osaavaa huoltajaa on hankala löytää. Sermatechilla on huomattavan pitkä kokemus teollisuuden erikoiskoneiden valmistuksesta ja teollisuuden tarpeeseen suunniteltujen laitteiden huolloista.  
 
Yllättävien korjaustöiden lisäksi huolehdimme säännöllisestä, ennakoivasta kunnossapidosta. Yllättävät laitteiston kunnosta johtuvat seisakit voidaan välttää ennakoivan kunnossapidon avulla, mikä puolestaan säästää aikaa ja kustannuksia sekä tehostaa tuotantoa. Säännöllinen ennakoiva kunnossapito on huomattavasti kannattavampi ja kustannustehokkaampi ratkaisu verrattuna jatkuvaan tulipalojen sammuttelemiseen. Sermatechilta löytyy kattavaa osaamista myös tuotannon kehittämisestä. 
 

Huoltokartoituksella selvität laitteen kunnon ja vältät turhat rikkoutumiset 

Teemme huoltokartoituskäyntejä, joilla kartoitamme asiakkaittemme laitteistojen kunnon. Huoltokartoitus on tehokas keino ennakoida mahdollisia rikkoutumisia tai vikoja laitteistoissa ja näin välttää mahdolliset ongelmatilanteet ja turhat laitteistovioista johtuvat seisakit.  

Laitteiden paras asiantuntija on niiden valmistaja, ja meille onkin kertynyt konerakennuksesta ja niiden suunnittelusta lähes puolen vuosisadan kokemus. Uusien asiakkaiden laitteisiin tutustumme huolellisesti etukäteen. 

 
Huoltosopimus varmistaa nopean reagoinnin ja osaavan huoltohenkilöstön 
 
Huoltosopimus varmistaa, että kunnossapidon kokonaiskuva on hallussa muuttuvissa tilanteissa ja että huoltotarpeeseen reagoidaan nopeasti. Kun laitteiston huollosta huolehtii aina sama taho, voidaan varmistua myös siitä, että huoltaja tuntee laitteiston. Sermatechin pitkä kokemus erikoiskoneiden valmistajana ja huoltajana varmistaa, että laitteistoa osataan katsoa tarkasti kaikilta näkökannoilta toimivuuden varmistamiseksi.  

Laitteistojen suunnittelijana ja valmistajana ymmärrämme syvällisesti toimittamiemme ratkaisujen ja laitteiden toiminnan. Tämän pohjalta pystymme tarvittaessa suunnittelemaan järjestelmien huolto-ohjelmat, varautumaan oikeilla varaosilla sekä tekemään ennakkotarkastuksia sopivalla aikataululla. 
 

Oma valmistus ja kattava kumppaniverkosto takaavat tarvittavien komponenttien löytymisen 

Sermatechin pitkä kokemus erikoiskoneiden ja automaatiolaitteiden valmistajana on luonut kattavan kumppaniverkon komponenttitoimittajista, mikä takaa nopeat toimitukset varaosille vaikeissakin olosuhteissa. Tarpeen mukaan koneiden osia voidaan valmistaa myös omissa tiloissamme, oman henkilökuntamme voimin. Meiltä löytyy oma konepaja sekä keskusvalmistus. 

 
Säännölliset huollot sekä laitteistojen modernisoinnit pidentävät laitteen käyttöikää 

Säännöllisesti huolletun laitteen käyttöikä on pitkä. Täydet tehot vanhasta laitteesta saadaan irti, kun sille huoltojen lisäksi suoritetaan tarpeen mukaan myös päivityksiä. Vanhojen laitteistojen modernisoinnit ovatkin erikoisalaamme. Pitkässä juoksussa säästöjä syntyy, kun laitteistoja modernisoidaan tarpeen mukaan ja näin saadaan laitteiston käyttöikää jatkettua jopa kymmeniä vuosia.  

Koneiden modernisoinneissa myös mekaniikkasuunnittelumme on avuksi. Modernisoinneissa vanhaan laitteeseen voidaan integroida myös nykyaikaisia IoT-ratkaisuja, tiedonkeruuta sekä konenäköä, joiden avulla tuotantoa voidaan valvoa ja dataa saadaan kerättyä lokiin. Näin tuotantoa voidaan seurata tarkasti jopa reaaliaikaisesti ja ongelmatilanteet huomataan nopeasti. Tuotannonseuranta on oivallinen työkalu myös tiedolla johtamisen tueksi. 

 

Laitteen ohjauksen uusiminen ja järjestelmäpäivitykset  

Toiminnan varmistamiseksi myös järjestelmien ja laitteistojen ohjelmistot on syytä pitää ajan tasalla. Laitteen tai järjestelmän ohjauksen uusiminen ja päivitys on myös tietoturvan kannalta tärkeää. Esimerkiksi PC-käyttöjärjestelmillä toimivat järjestelmät on syytä päivittää säännöllisesti. Usein tarvittavien päivitysten tekemiseksi tarvitaan IT-osaamisen lisäksi myös OT-puolen osaamista. Sermatech tunnetaan vahvana IoT-asiantuntijana. 

 
Etähuoltopalvelut

Nykyaikana kaikkea huoltoa ei tarvitse tilata paikan päälle. Asiakkaittemme aikaa ja kuluja säästyy, kun toimittamiimme järjestelmiin voimme sisällyttää nykyaikaiset etähallinta, -seuranta ja raportointiratkaisut. Niiden avulla me Sermatechilla pääsemme tarkastamaan tilanteita ja tekemään huoltoa sekä muutoksia nopeasti, sijainnistamme riippumatta. Etähuolto säästää aikaa, kuluja ja ennen kaikkea ympäristöä.

Lataa tulostettava PDF-muotoinen esite aiheesta tästä!

 

Kerromme mielellämme lisää!

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.