Sermatechin messuosastolla riitti vilinää Alihankintamessuilla 21.-23.9.2021 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Alihankintamessut ovat maan suurin teollisuudenalan tapahtuma, jossa toimijat kohtaavat. Täyden palvelun automaatiotalon osastolla riitti kävijöitä ja hyvää pöhinää koko kolmipäiväisten messujen ajan. Jutun lopusta löydät lisätietoja messupisteen roboteista mm. videon muodossa.

Täyden palvelun automaatiotaloa edustamassa Sermatechin teknologiajohtaja Jani Uusitalo, tuotantojohtaja Matti Grönlund ja sähköautomaatioyksikön liiketoimintajohtaja Joel Torkkeli.

– Alihankintamessuilla meillä ei ole ollut omaa osastoa pitkään aikaan, mutta muille messuille olemme osallistuneet satunnaisesti. Nyt pystytimme oman messuosastomme, sillä halusimme lisätä tunnettuuttamme teollisen alan toimijoiden parissa. Pitkäaikaisten asiakkaidemme tapaaminen kasvotusten on myös tärkeää, Sermatechin sähköautomaatioyksikön liiketoimintajohtaja Joel Torkkeli kertoo.

Pitkän linjan automaatiotalo ja nykyaikaiset ratkaisut


Teollisuusautomaation ala on melko kilpailtu, mutta Sermatechin 45 vuoden aikana kerryttämä osaamispankki ja pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat Torkkelin mukaan auttaneet yritystä toteuttamaan laadukkaita projekteja. Myös poikkeuksellisista muutamasta viimeisestä vuodesta on selvitty olosuhteisiin nähden hyvin.

– Viimeaikojen poikkeustilanne on hankaloittanut komponenttien saatavuutta ja asiakaskontaktien luomista. Sopivalla ennakoinnilla ja uusien työtapojen kehittämisellä olemme pärjänneet tämänkin haasteen kanssa kohtuullisen hyvin.

Kilpailijoistaan Sermatech eroaa huomattavasti sillä, että samasta ovesta on saatavilla kaikki automaatioprojektiin liittyvät palvelut in-house-osaamisena.

– Olemme täyden palvelun automaatiotalo, eli toimitamme omana osaamisena asiakkaalle mekaniikan, sähkön ja automaation, niin suunnittelun kuin valmistuksen, Torkkeli summaa. – Yhteistyökumppaniemme verkosto on laaja, mutta ydinosaaminen tekemisessämme on yhtiömme omassa henkilöstössä.

Erityisen vahvan osaajan Sermatechistä tekee se, että toimitukset eivät rajoitu vain kokonaisprojektien eli esimerkiksi käyttövalmiiden tuotantosolujen ja -linjojen toimitukseen, vaan Sermatechilta on tarjolla myös osakokonaisuuksia.

 – Kokonaisprojektien lisäksi yksikkömme myyvät suunnittelu- ja valmistustyötä erikseen suoraan loppuasiakkaille. Meillä on siis tarjottavaa kaiken kokoisille asiakkaille.

Täyden palvelun automaatiotalon in-house-osaaminen on laajaa: Erikoiskoneet, tuotantolinjat ja tuotantosolut, kokoonpano- ja pakkaussolut, robottisovellukset, kuljetinratkaisut ja muu materiaalin käsittely, sopimusvalmistus, tuotteen tunnistusratkaisut, laadunvalvonta, tiedonkeruu, modernisoinnit, huoltopalvelut, jne.


Robotit vetivät väkeä tutustumaan laajan skaalan automaatio-osaamiseemme


Osastomme veti sekä messuvieraita että muita näytteilleasettajia puoleensa neljän asiantuntijamme ja kahden luovasti ohjelmoidun ABB:n yhteistyörobotin voimin.

– Messuista jäi positiivinen kokemus. Ihmisiä oli liikkeellä vähemmän kuin tavallisesti, mutta kuitenkin ihan kohtuullisesti. Saimme mukavasti näkyvyyttä ja liidejä. Myös osastomme makeisia, kyniä ja taidetta tarjoavat robotit saivat ansaittua huomiota. Keskustelut messuvieraiden ja muiden näytteilleasettajien kanssa olivat parasta antia. Messuvierailija tavoittaa yhdellä käynnillä monia potentiaalisia toimittajia ja muita yhteistyökumppaneita, sekä pääsee nauttimaan messujen tunnelmasta.

Kaksikätinen YuMi vastasi osastollamme viihteestä piirtämällä messuvieraista kaksin käsin lyijykynällä potretteja konenäköä ja Sermatechin Point Streaming -teknologiaa hyödyntäen. Voit lukea Point Streamingista enemmän aiheesta aiemmin kirjoitetussa artikkelissa. Messuosastomme karkkitarjoilusta sekä mainoskynien riittävyydestä vastasi keväällä julkaistu uusi ABB:n yhteistyörobotti GoFa. Sermatech on ABB:n Value Provider -kumppani.

Sermatechin osastolla yhteistyörobotit oli laitettu luoviin puuhiin viihdyttämään messuvieraita.

Tulevaisuudenkin keskiössä tunnettuuden lisääminen ja laadukkaat toimitukset

Sermatech panostaa jatkossakin vahvaan osaamiseen, laadukkaisiin toimituksiin ja toiminnan vakauteen.

– Panostamme jatkuvasti osaamiseemme voidaksemme tarjota teknologisesti edistyksellisiä, taloudellisesti kilpailukykyisiä, ja myös turvallisuus huomioiden, ratkaisuja projekteihin. Komponenttipula tulee jatkumaan vielä lähitulevaisuudessa, joten ennakointi projektien kanssa on ensisijaisen tärkeää myös asiakkaan näkökulmasta. Investointeja on hyvä ennakoida, jolloin ne saadaan toteutettua aikataulussa ja kohtuullisen lyhyillä tuotantoseisakeilla.

– Meillä onkin jo olemassa melko paljon toimituksia, joissa aiemmin toimittamaamme laitteeseen tai järjestelmään tehdään modernisointi ja taataan sille taas 10 tai 20 vuotta lisää käyttöikää. Onhan tässä myös hyvä alkaa jo valmistautua yhtiön 50-vuotisjuhliin, jotka ovat vuonna 2026, Torkkeli vinkkaa.


Jotta Sermatechin laadukkaasta osaamisesta saadaan tiedotettua tulevaisuuden asiakkaille, on Sermatech kasvattanut näkyvyyttään nykyaikaisissa kanavissa. Sermatechilta löytyvät aktiivisesti sisältöä tuottavat asiantuntijablogi ja LinkedIn sekä Facebook, Instagram, Twitter ja YouTube-kanavat. Digikanavilla tiedotetaan yrityksen toiminnasta ja asiakasprojekteista kohdeyleisölle. Esimerkiksi Alihankintamessujen tunnelmia on voinut seurata lähes reaaliajassa mm. LinkedInistä. Viesti kanavilla on selkeä: Täyden palvelun automaatiotalo, pitkällä ja vankalla kokemuksella.


Kiinnostuitko? 

Tutustu tarkemmin osaamiseemme tuotantolinjoista ja robottisoluista aiheesta kertovalla sivullamme.
Ota yhteyttä, niin selvitetään, kuinka voimme olla avuksi juuri teidän automaatioprojektissanne. 

Tutustu myös Sermatechin mekaniikkavalmistukseen, –suunnitteluun, kattavaan automaation ja robotiikan erikoisosaamiseen sekä muihin palveluihimme. Olemme ABB Value Provider -partneri.

Lisätietoja:  
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta  

Artikkelit ja uutiset  
Palvelut  
Asiantuntijapalvelut  
Erikoisosaaminen  
Tuotteet  
Yritys  
Ota yhteyttä 

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.