Vuosi on jälleen päättymässä, joten on hyvä hetki pysähtyä ja katsoa, millaiseksi se Sermatechin näkökulmasta muotoutui. Pahimmasta koronapandemiasta rajoituksineen on näillä leveysasteilla selvitty, mutta se ei tarkoita, että maailmantilanne olisi muuttunut helpommaksi. Komponenttipula ja kustannustason kohoaminen ovat haastaneet liiketoimintaa monella alalla, niin myös meidän projektitoiminnassamme. Sermatechin liikevaihto asettui viimeksi päättyneellä tilikaudella kuuteen miljoonaan ja tulos oli voitollinen, joten näiden mittarien valossa voimme olla tyytyväisiä.

Monipuolisia projekteja ja tuotekehitystä

Vuonna 2022 olemme saaneet pitää oman väkemme töissä ja työllistäneet myös yhteistyökumppaneitamme. Viime tilikaudella saimme riveihimme myös seitsemän uutta tekijää.

Mielenkiintoisia projekteja on riittänyt mekaniikan, robotiikan ja sähköautomaation parissa. Verstaalla on työstetty monenlaisia kokonaisuuksia ja tuotekehityksessä olemme edenneet haluamaamme suuntaan – räätälöinnistä vakioidumpiin tuotteisiin. Myös tiivis yhteistyö ABB:n Value Provider -kumppanina on jatkunut tänä vuonna.

Helmikuussa kerroimme Rauman Energialle toteutetusta projektista, jossa uusimme lämpökaivojen ja kattilalaitosten automaation ja logiikat. Rauman Energian automaatiopäällikkö Aki Ijäs summasi Sermatechin valikoitumista yhteistyökumppaniksi seuraavasti:
– Etsimme lähialueelta yritystä, joka pystyy tekemään Siemensin logiikalla kaukolämpölaitosten automaatiosaneerauksen. Saimme Sermatechista myös suosituksia, joten sijainti ja suositukset ratkaisivat.

Katsaus Sermatechin vuoteen 2022 –Rauma Energian näytöiltä voi seurata reaaliaikaisesti lämpökaivojen ja kattilalaitosten tapahtumia
Lämpökaivojen ja kattilalaitosten tapahtumia voi seurata reaaliaikaisesti näytöiltä.

Alkuvuodesta kerroimme myös Jätkäsaaren jätehuollon putkikeräysjärjestelmän konttinosturin automatisoinnista, jonka toimittajaksi meidät valittiin. Tästä projektista saamme toivottavasti kertoa lisää vuonna 2023.

Vuoden edetessä pääsimme ratkaisemaan myös Luvata Porin tuotantolinjalla pitkään palvelleeseen näköjärjestelmään liittyvää haastetta. Luvatan kunnossapidon esihenkilö Sami Saarisen mukaan modernisoitu järjestelmä on toiminut hyvin.
– Operaattorit ovat todenneet, että järjestelmäpäivityksen myötä myös leveimmät tuotteet saa ajettua hyvin. Projekti on ollut oikein onnistunut.

Koulutusyhteistyötä ja hedelmällisiä messukokemuksia

Koulutusyhteistyö paikallisten oppilaitosten kanssa on meille tärkeää. Tänä vuonna allekirjoitimme Sataedun kanssa sopimuksen, jonka myötä yhteistyömme tiivistyy niin koulutussuunnittelun, harjoittelupaikkojen tarjoamisen kuin uusien tekijöiden työllistämisenkin osalta.

Hyvä yhteys uusia osaajia kouluttaviin tahoihin on olennaista, mutta ylpeitä olemme myös Sermatechin kokeneesta tekijöiden kaartista, joka on pysynyt riveissämme pitkään. Pikkujouluissa pääsimme taas palkitsemaan useamman henkilön 10 ja 20 vuoden urasta yrityksemme palveluksessa.

Syksyllä pystytimme jälleen oman osaston Tampereen Alihankintamessuille ja tälläkin kertaa kokemukset olivat hyviä. Maailma on tämänkin asian suhteen muuttunut – menneinä vuosina toimi hyvin strategia, jossa messuille lähdettiin vierailijana paksu käyntikorttinippu taskussa. Nykyään omalla osastollamme vierailee messukävijöitä, jotka ovat mahdollisesti tutustuneet meihin jo etukäteen verkossa. Parhaassa tapauksessa heidän kanssaan kasvotusten käydyt messukeskustelut muuttuvat myöhemmin toteutuviksi projekteiksi. Plussana tietysti myös yleinen näkyvyys, jota oma messuosasto tarjoaa.

Katsaus Sermatechin vuoteen 2022 – tunnelmia alihankintamessuilta
Alihankintamessut olivat tälläkin kertaa positiivinen kokemus. Yrityksemme sai näkyvyyttä ja pääsimme kertomaan osaamisestamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme.

Muutos lienee pysyvää – myös ensi vuonna

Muutos on jatkuvaa ja haasteita tulee varmasti tarjoamaan myös vuosi 2023. Komponenttipula tuskin täysin helpottaa ja rahamarkkinoiden kiristyminen tulee osaltaan vaikuttamaan projekteihin myös meidän alallamme. Kun rahoitusta on tarjolla vähemmän, myös tarjottavia projekteja on vähemmän. Me ennakoimme tulevaa käymällä neuvotteluja avoimesti – myös mahdollisista haasteista komponenttien saatavuuteen ja kustannustason nousuun liittyen.

Tuotekehityksessä satsaamme vakioituihin tuotteisiin, mutta teknisesti Sermatech on edelleen myös vahva räätälöijä. Valmistamme laitteet, joita ei sarjatuotantona tehdä. Työntekijöidemme laaja osaaminen ja taidokas insinöörityö mahdollistavat myös erikoisosien ja valmiiden laiteosuuksien yhdistämisen.

Menestystä ja muutoskestävyyttä kaikille myös vuoteen 2023!

Toimitusjohtaja Markku Uusitalo


Lisätietoja:
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta

Artikkelit ja uutiset
Palvelut
Asiantuntijapalvelut
Tuotteet
Yritys
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.