Alihankinta 2022 -messut kokosivat syyskuun lopulla runsain joukoin teollisuuden ammattilaisia Tampereelle. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjosi kolmen päivän ajan hyvän läpileikkauksen toimialan nykytilasta ja tulevaisuudesta. Myös Sermatech oli messuilla mukana omalla osastollaan.

Tänä vuonna messut päästiin järjestämään ilman koronarajoituksia ja se näkyi – messuvieraita ja näytteilleasettajia oli liikkeellä viime vuotta enemmän.
– Meidän alallamme messuilla on edelleen paikkansa osana yrityksen markkinointia. Sermatechin tunnettuus kaipaa yhä vahvistusta niin asiakkaiden kuin yhteistyökumppanien keskuudessa ja siihen tarkoitukseen Alihankintamessut sopivat hyvin, toteaa Sermatechin tuotantojohtaja Matti Grönlund.

Sermatechin osasto Alihankintamessuilla, kuvassa Jani Uusitalo ja Matti Grönlund
Teknologiajohtaja Jani Uusitalo ja tuotantojohtaja Matti Grönlund virittävät kahden 3D-näköjärjestelmän avulla ohjattavaa yhteistyörobottia messukuntoon.

Ratkaisut aina asiakkaan tarpeen mukaan

Sermatechin osastolla sisäänheittäjinä toimivat ABB:n yhteistyörobotit, cobotit (collaborative robots), jotka on suunniteltu toteuttamaan tuotannon eri tehtäviä ja tekemään työtä turvallisesti yhdessä ihmisten kanssa.
– Robottivahvistukset herättivät mukavasti mielenkiintoa ja avasivat monia hyviä keskusteluja asiakkaiden kanssa siitä, onko juuri robotti paras ratkaisu heidän tarpeeseensa vai hoitaisiko mahdollisesti jokin mekaaninen laite halutun homman. Sermatechin yli 46 vuoden kokemus erilaisista automaation, tuotantotekniikan ja erikoiskoneiden ratkaisuista tarkoittaa asiakkaidemme kannalta sitä, että pyrimme aina löytämään heidän tarvettaan ja tuotantoaan parhaiten palvelevan ratkaisun. Oli se sitten robotiikkaa tai jotain muuta, jatkaa Grönlund.

Alihankintamessut olivat tälläkin kertaa positiivinen kokemus. Yrityksemme sai näkyvyyttä ja pääsimme kertomaan osaamisestamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, kertaa Grönlund.
– Robottien ohella osastollamme oli näytillä myös valmistamamme sähkökeskus ja teräsrakenne. Niiden tehtävänä oli muistuttaa kävijöitä siitä, että täyden palvelun automaatiotalomme tarjontaan kuuluu mekaniikka-, sähkö- ja sovellussuunnittelun sekä kokonaisprojektien lisäksi myös oman konepajamme mekaniikkavalmistus ja automaatioyksikkömme sähkökeskusvalmistus asennuksineen.

Sermatechin osasto Alihankintamessuilla, kuvassa Joel Torkkeli, Markku Uusitalo ja Erik Uusimäki.
Messuilla Sermatechiä edustivat myös sähköautomaatioyksikön liiketoimintajohtaja Joel Torkkeli (edessä), toimitusjohtaja Markku Uusitalo (pöydän vieressä oikealla) sekä tekninen johtaja Erik Uusimäki.

– Oli mukava huomata, kuinka osa messukävijöistä oli noteerannut Sermatechin osaamisen ennakkoon, ja tuli sitten käymään osastollamme varta vasten. Markkinoinnin kehittäminen on selvästi jo lisännyt tunnettuuttamme ja myös vanhoilta asiakkailtamme saadut suositukset saavat uudet asiakkaat lähestymään meitä automaatioprojekteihin liittyen. Asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa käydyt keskustelut luovat mukavasti messutunnelmaa, ja tulemme osallistumaan Alihankintamessuille jatkossakin, summaa liiketoimintajohtaja Joel Torkkeli.

Luottavaisesti kohti tulevaa

Muutamien poikkeusvuosien jälkeen Sermatechin näkymät ovat lupaavat. Tiettyjen sähkökomponenttien saatavuuden osalta on edelleen haasteita, mutta toisaalta raaka-aineiden hinnat ovat vihdoin kääntyneet laskuun. Se on tuotantotekniikan ja erikoiskoneiden toimittajan näkökulmasta myönteistä.
– Esimerkiksi teräksen hinta on tullut selvästi alaspäin. Hintojen laskeminen helpottaa tyypillisesti asiakkaita investointipäätösten tekemisessä ja edistää sitä kautta investointien toteutumista.

Sähkön hintakehitys ei sen sijaan näytä yhtä suotuisalta ainakaan sähkönkäyttäjien kannalta. Mahdollisia säästötoimenpiteitä kannattaakin selvittää paitsi kotitalouksissa myös tuotantolinjoilla ja -laitoksissa.
– Asiakkaan nykyinen tuotantolinja voi olla vielä täysin toimiva, mutta iäkkäät moottorikäytöt ja laiteohjaukset voivat aiheuttaa merkittäviä kulutuspiikkejä, eivätkä osaa syöttää esimerkiksi jarrutuksesta saatavaa energiaa takaisin sähköverkkoon. Tuotantolinjan modernisoinnilla voidaan tällaisessa tapauksessa saada aikaan merkittävääkin energiansäästöä, toteaa teknologiajohtaja Jani Uusitalo.

Sermatech on täyden palvelun automaatiotalona valmiina palvelemaan sekä pitkäaikaisia että uusia asiakkaita satsaten jokaisessa projektissa laadukkaaseen tekemiseen ja hyvään palveluun vankalla ja monipuolisella kokemuksella.

Kiinnostuitko? 

Tutustu tarkemmin palveluihimme ja tuotteisiimme aiheesta kertovalla sivullamme tai
ota yhteyttä, niin selvitetään, kuinka voimme olla avuksi juuri teidän automaatioprojektissanne. 

Lisätietoja:  
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta  

Artikkelit ja uutiset  
Palvelut  
Asiantuntijapalvelut  
Erikoisosaaminen  
Tuotteet  
Yritys  
Ota yhteyttä 

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.