Luvata Porin tuotantolinjalla oli kuparituotteen purkukelaa ohjaamassa jo pitkään palvellut näköjärjestelmä, jonka toiminnassa oli kehitettävää. Järjestelmä ei sopinut enää kaikille tuotantolinjalla valmistettaville tuotteille, sen komponentit alkoivat olla erittäin ikääntyneitä ja varaosia oli hankalaa saada. Luvatan kunnossapidon esihenkilö Sami Saarinen lähestyi Sermatechia tietäen, että meillä on kokemusta teollisten näköjärjestelmien rakentamisesta jo yli 20 vuoden ajalta.

Toteutimme näköjärjestelmän päivityksen kevään 2022 aikana niin, että aiemmat kamerat ja optiikat korvattiin modernilla, kompaktilla älykamerajärjestelmällä. Suunnittelimme uuden järjestelmän optiikan niin, että uusi kamera sopi suoraan vanhan paikalle sekä tarvittavat sovitusosat niin, että pystyimme hyödyntämään olemassa olevat kiinnikkeet. Uusi ohjaus keskusteli suoraan vanhan järjestelmän hydrauliikan kanssa.

Suunnittelussa huomioitua:
+ järjestelmän optiikka suunniteltiin niin, että uusi kamera sopi suoraan vanhan paikalle
+ kiinnikkeet suunniteltiin niin, että uudet palikat sopivat suoraan vanhojen tilalle
+ uusi ohjaus keskusteli suoraan vanhan järjestelmän hydrauliikan kanssa

Asennus, käyttöönotto ja koulutus yhden aamupäivän aikana

Kaikki komponentit valmistettiin, ohjelmoitiin ja luovutustestattiin Sermatechin Ulvilan toimipisteessä. Asiakas kävi vielä hyväksymässä uuden järjestelmän toiminnan, minkä jälkeen asennus Luvatan tuotantoon tapahtui yhden päivän aikana.

Tuotantolinja oli asennuksen vuoksi pysähdyksissä noin kaksi tuntia. Samassa yhteydessä käytiin Luvatan kunnossapidon kanssa läpi uuden järjestelmän osat ja toiminnot. Käynnisteltäessä tuotantoa uudelleen tehtiin vielä viimeiset viritykset systeemeihin, varmistettiin järjestelmän toiminta linjan muiden osasten kanssa ja otettiin varmuuskopiot. Käyttäjien koulutus ja lopullinen luovutus oli tehty ennen lounasta.

Modernisoitu järjestelmä on Saarisen mukaan toiminut hyvin.
”Operaattorit ovat todenneet, että järjestelmäpäivityksen myötä myös leveimmät tuotteet saa ajettua hyvin. Projekti on ollut oikein onnistunut”, toteaa Saarinen.

Keskeiset parannukset tuotannossa:
+ Käytettävyys
+ Työturvallisuus
+ Varaosien saatavuus

Luvata Pori näköjärjestelmän modernisointi
Modernisointi tuo tuotantolaitteelle tai -linjalle lisää käyttövuosia, mutta hyödyt eivät jää siihen. Kuvassa Luvatan tuotantolinja, jossa näköjärjestelmän modernisointi paransi myös käytettävyyttä, turvallisuutta, ergonomiaa ja varaosien saatavuutta.

Modernisoinnit avaimet käteen -palveluna

Konenäköjärjestelmä on modernisoitavissa samalla tavalla kuin muutkin ohjauksen osaset. Samoin kuin käytöt ja mekaniikkakin. Uusien järjestelmien lisäksi toteutamme myös olemassa olevien järjestelmien modernisointeja ja perusparannuksia avaimet käteen ­– myös niitä haastavilta vaikuttavia osuuksia.

”Suunnittelemme ja rakennamme näköjärjestelmät aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä Luvatan modernisointiprojekti on siitä hyvä esimerkki. Toimitamme kameran lisäksi kaiken, mitä kyseessä oleva laite tai tuotannon osa edellyttää. Näin toimii täyden palvelun automaatiotalo”, summaa Sermatechin teknologiajohtaja Jani Uusitalo.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Jani Uusitalo
Teknologiajohtaja
etunimi.sukunimi@sermatech.fi
 
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta 

Kehitämme ja valmistamme yhdessä asiakkaittemme kanssa tarvekohtaisesti suunniteltuja tuotantolinjoja ja -soluja. Erikoisosaamistamme on automaatiota ja robotiikkaa hyödyntävien tuotantomenetelmien kehittäminen sekä erikoiskoneiden suunnittelu ja valmistus. Talollamme on pitkä ja ansiokas yli 46 vuoden historia uusien teknologioiden ja niiden käytännön soveltamisen edelläkävijänä.


Artikkelit ja uutiset 
Palvelut 
Asiantuntijapalvelut 
Erikoisosaaminen 
Tuotteet 
Yritys 
Ota yhteyttä 

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.