Vanha sanonta ”Tieto on valtaa” pätee IoT-aikana paremmin kuin kenties koskaan aiemmin. Älykkäät ja verkotetut automaatiokomponentit käsittelevät paljon tietoa ja tiedon talteen laittaminen jälkipolvia varten on kuin laittaisi rahaa pankkiin, sillä tiedoista selviää paljon arvokasta tietoa joko suoraan tai yhteensä tarkasteltuna.

SermaREC• on avoin tietokantapalvelu, johon on helppo tallentaa tietoja automaatiojärjestelmän eri laitteista. Tallennetut tiedot voivat olla numeerisia tai merkkijonoja ja myös liitetiedostojen tallennus on mahdollista. Tietoja on mahdollista jakaa eri jaotteluin jo tallennettaessa, jolloin jälkikäsittely helpottuu.

Montako tuotetta ja mitä malleja viime kuussa tuotettiin? Syntyikö paljon kakkoslaatua? Mikä resepti oli valittuna tuotantoon? Miten uunin lämpötila käyttäytyi viikonloppuna? Mitkä laitteet käsittelivät tuotetta, jonka sarjanumero on XYZ?

Onko robottijärjestelmä ollut viime aikoina paljon käsiajolla? Kuinka usein sähkökatkoja ilmenee ja kuinka pitkiä ne ovat? Ketkä ovat tehneet muutoksia järjestelmän parametreihin? Mikä on järjestelmän käyttöaste?

Tallenna miltä laitteelta tahansa


Järjestelmän käskyrajapinta on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi, joten lähes minkä tahansa laitteen liittäminen onnistuu. Tuettuja rajapintoja ovat esimerkiksi TCP, UDP, HTTP, NFS, SMB, FTP sekä MQTT. Kauttamme löydät valmiita toteutuksia useille eri robottimerkeille, logiikoille, kameroille ja PC-laitteille: ABB, Siemens, Kuka, Omron, Festo, Cognex ja .Net vain muutamia esimerkkejä mainiten.

Avoimet tallennus- ja raportointirajapinnat


Tiedot ovat tallessa joko oikeassa tietokannassa tai yksinkertaistetussa versiossa tiedostoihin jaoteltuina. Tietojen jälkikäsittely on mahdollista joko asiakkaan omilla työkaluilla suoraan tietokantahakuina, SermaREC•in oman http-palvelun kautta kysellen tai toteuttamillamme erikoistyökaluilla. Järjestelmä toimii paikallisesti, jolloin tietoturva on ennustettava. Tarvittaessa tieto kuitenkin siirtyy myös pilvipalveluihisi.

Automaattinen jälkikäsittely


Tietoa voidaan haluttaessa jatkojalostaa jo välittömästi tallennuksen yhteydessä. SermaREC• osaa tunnistaa jälkikäsittelyä vaativan tiedon ja kutsuu tarvittaessa esimerkiksi asiakkaan erikoisohjelmistoa, tietokantaan tallennettua rutiinia tai laskee itse sisäisesti jalostettua numeerista tietoa. Lisäksi myös ajastettu jälkikäsittely on tuettuna samoin.

Jalostettu KNL/OEE-laskenta


KNL/OEE-laskenta on tärkeä nykypäivän osanen tuotantojärjestelmän toiminnan raportointia. KNL palvelee tuotannonohjausta, laadun seurantaa ja kunnossapitoa kertoen yksinkertaisilla mittareilla automaatiojärjestelmän käytettävyydestä, tehokkuudesta ja tuotteiden laadusta. Lisäksi kussakin työvuorossa tuotettujen yksikkömäärien sekä järjestelmän käyttöasteen seuranta on mahdollista. Tuotamme raportit helppolukuiseen muotoon webissä luettavaksi tai vaikkapa pdf-tiedostoiksi työvuoron, vuorokauden tai kuukauden vaihtuessa.

Useita alustavaihtoehtoja


SermaREC• on mahdollista toteuttaa kompakteimmillaan tavallisen verkkolevypalvelimen (NAS) avulla tai mikrokontrollerialustalla, kuten RaspberryPi. Tehokkaampaan käyttöön suosittelemme kuitenkin teollisuus-PC-alustaa joko Windows- tai Linux-käyttöjärjestelmällä. SermaREC• skaalautuu joustavasti jokaisen tarpeen mukaan ja tarvittaessa käsittelytehoa on mahdollista lisätä myös jälkikäteen toimintaa katkaisematta.

Kysy lisätietoja


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää nykyaikaisista teollisen tiedon tallennus­ratkaisuistam­me. Ideoidaan tarpeisiisi soveltuva tietopankki ja raportointi.

Lue myös artikkeli: SermaCOMP kerää vanhankin tuotantolaitteesi tiedot lokiin
Tutustu myös automaattiseen dokumentaatiojärjestelmään SermaFLY:hin, jonka avulla tallennat kuvina ja videona yksittäisten tuotteidesi valmistuksen.  

Kirjoittaja:
Jani Uusitalo
Teknologiajohtaja, Sermatech Oy

Lataa SermaREC• -esittely PDF-muodossa
Lataa SermaCOMP -esittely PDF-muodossa

Lisätietoja:
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta

Artikkelit ja uutiset
Palvelut
Asiantuntijapalvelut
Erikoisosaaminen
Tuotteet
Yritys
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.