Vaativatko asiakkaasi valmistamasi tuotteen valmistuksen aukotonta dokumentointia? Etsitkö helppoa tapaa kertoa valmistamasi tuotteen tarina alusta loppuun? Haluatko osoittaa asiakkaillesi, että valmistamasi tuote lähtee tehtaalta priimakunnossa ja täytenä lähetyksenä?

SermaFLY on automaattinen PC-pohjainen dokumentaatiojärjestelmä, jonka avulla tallennat kuvina ja videona yksittäisten tuotteidesi valmistuksen.  

SermaFLY on kärpäsenä katossa tarkkailemassa tuotantosi laatua ja erinomaisen muistinsa ansiosta pystyy kertomaan myös jälkikäteen, miltä tuote näytti kussakin vaiheessa tuotantoa ja lähtiessään asiakkaalle. 

SermaFLY taltioi tuotteiden tarinan tietokantaan kuvina ja videona

Tuotteen tullessa valmistuspisteelle järjestelmä tunnistaa sen esimerkiksi viivakoodin perusteella, joko automaattisesti tai käyttäjän toimesta. Tämän jälkeen dokumentointijärjestelmä tallentaa itsenäisesti kuvia ja videota tuotteesta sen valmistuksen aikana. Tuotteesta voidaan kuvata yleiskuvaa ja rajaton määrä haluttuja yksityiskohtia sen mukaan, mikä valmistettavassa tuotteessa kulloinkin on tärkeää. Kuvaus voidaan tehdä yhtä aikaa jopa neljästä eri suunnasta. 

Esimerkiksi ovea valmistettaessa voidaan aluksi tallentaa yleiskuva ja yksityiskohdat neljästä nurkasta. Ennen saranoiden asennusta voidaan ottaa kuvat niiden asennuskohdista ja itse asennus voidaan kokonaisuudessaan videoida. Lopuksi voidaan ottaa vielä lähikuvat asennetuista saranoista ja tunnistetarrasta sekä yleiskuva koko ovesta. Kaikki kuvat ja videot koostetaan yhdeksi tallenteeksi ja se nimetään vaikkapa tuotteen sarjanumeron mukaan tietokantaan. 

SermaFLY:n avulla voidaan kuvata samanaikaisesti useita kohteita. Tiedot tallentuvat kootusti tietokantaan, jossa niihin voidaan palata helposti jälkikäteen esimerkiksi yksilöllisen tuotetunnisteen, kuten QR-koodin perusteella.

Tallennetietokanta voi sijaita PC:llä paikallisesti, yrityksen verkossa tai vaikkapa yrityksen Sharepoint-pilvessä. Tietoja on helppo selata jälkikäteen tuotteiden tunnistetietojen sekä tallennusajankohdan mukaan ja palauttaa tallenne katsottavaksi. Tietoja on mahdollista tallennuspaikasta riippuen tarkastella myös etänä. 

SermaFLY-dokumentointijärjestelmä koostuu maksimissaan neljästä keskenään identtisestä kamerasta, jotka sijoitetaan kuvattavan kohteen ympäristöön. Kamerat kykenevät kuvaamaan yleiskuvan lisäksi erittäin tarkkoja lähikuvia yksityiskohdista sekä videona että pysäytyskuvina.  

Ohjelmisto voidaan asentaa työpisteellä jo olemassa olevaan PC-koneeseen taustalle suoritettavaksi toiminnoksi tai sitä varten voidaan asentaa erillinen mini-PC. Ohjelmistoa on mahdollista käskeä normaalein syöttölaittein, koodinlukijalla sekä ulkoisista automaatiolaitteista joko digitaalisen tulon tai Ethernet-portin avulla. 

SermaFLY on myös mahdollista yhdistää SermaREC-tallentimeen, jolloin sen tallenteet kertyvät osaksi muuta tuotantojärjestelmästä kerättyä tietoa. Näin saat entistäkin paremman kokonaiskuvan tuotantojärjestelmästäsi. Kaikkea tallennettua tietoa on myös mahdollista selata SermaRECin käyttöliittymän kautta. Lue SermaREC:stä tarkemmin artikkelissa SermaREC – Tiedot talteen automaatiojärjestelmästä helposti.


Kiinnostuitko? 

Kerromme mielellämme lisää tuotannon dokumentointijärjestelmästämme. Ota yhteyttä

Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet myös vaativia konenäköön perustuvia järjestelmiä teollisuuden käyttöön. Tutustu aiheeseen tarekemmin asiantuntija-artikkelissa Näköjärjestelmät osana automaatiota ja tuontantolaitteita tai ota yhteyttä niin kerromme lisää! 
 
Lisätietoja: 
 
Jani Uusitalo 
Teknologiajohtaja, Sermatech Oy 
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta 

Artikkelit ja uutiset 
Palvelut 
Asiantuntijapalvelut 
Erikoisosaaminen 
Tuotteet 
Yritys 
Ota yhteyttä 

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.