Haluaisitko kerätä tuotantotiedot talteen, mutta vanhoissa laitteissa ei ole tarvittavia liitäntöjä? Toisaalta tuotantomäärien tarkempi seuranta, vikatietojen kerääminen sekä KNL/OEE-laskenta kertoisivat johtoportaalle ja huollolle tarkkaan, miten tuotannossa menee. Mutta miten liittää vanhat laitteet osaksi modernia tiedonkeruuta? Ratkaisu on SermaCOMP.

Pieni ja nokkela liitäntäyksikkö


Teollisuus on täynnä kyvykkäitä ja tehokkaita, vanhoja tuotantolaitteita, joissa on vielä vuosiksi tuotantokapasiteettia jäljellä. Kuitenkin ongelmaksi usein muodostuu vanhojen laitteiden liittäminen osaksi nykyaikaista tiedonkeruujärjestelmää. Tämän ongelman ratkaisee kehittämämme SermaCOMP, joka saa vanhan laitteen keskustelemaan nykyaikaisen lokipalvelun kanssa. Se on helppo liittää esimerkiksi vanhan tuotantolaitteesi majakkaan tai raja-antureihin monitoroimaan laitteen tekemisiä. SermaCOMP tallentaa kaikki tapahtumat SermaREC• -tiedonkeruupalvelimelle, josta ne ovat jälkikäteen nähtävissä ja laskettavissa.

SermaCOMP saa vanhan tuotantolaitteen keskustelemaan nykyaikaisen lokijärjestelmän kanssa. SermaCOMP tallentaa kaikki tapahtumat SermaREC• -tiedonkeruupalvelimelle, jossa ne säilyvät jälkikäteen käytettävissä ja analysoitavissa.


Pieni ja nokkela liitäntäyksikkö


SermaCOMP on liitettävissä laitteisiisi sekä digitaalisilla että analogisilla rinnakkaistuloilla ja perinteisillä sarjaporteilla (RS232 ja RS485). Myös lämpötilojen suurimittaisempi kerääminen on 1-wire-liitäntäisillä antureilla mahdollista. Lisäksi itse SermaCOMPin tilaa on mahdollista monitoroida ja tallentaa.

Bypass-lähdöt mahdollistavat laitteen sijoittamisen aidosti ohjaimen ja oheislaitteen väliin. Signaalit siis kulkevat SermaCOMPin läpi ja samalla signaalitieto jää muistiin.

Pienikokoisena laite on helppo sijoittaa lähes minkä tahansa laitteen ohjauskaappiin, ja standardit teollisuusjännitteet sekä D-kiskokiinnike helpottavat fyysistä liittämistä.

Yksinkertainen konfiguroida


Laite otetaan käyttöön yksinkertaisen webbisivun avulla eikä ohjelmointia tarvita. Määrittelet vain valvottavan laitteen nimen sekä valvottavien signaalien nimet ja tyypit. Lopuksi asetus tallennetaan ja SermaCOMP on valmiina käyttöön.

Kysy lisätietoja


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää tallennusratkaisuistamme vanhojen tuotantojärjestelmien liittämiseksi. Ideoidaan tarpeisiisi soveltuva tiedonkeruu.

Tutustu myös automaattiseen dokumentaatiojärjestelmään SermaFLY:hin, jonka avulla tallennat kuvina ja videona yksittäisten tuotteidesi valmistuksen.  

Kirjoittaja:
Jani Uusitalo
Teknologiajohtaja, Sermatech Oy

Lataa SermaCOMP -esittely PDF-muodossa
Lataa SermaREC• -esittely PDF-muodossa

Lisätietoja:
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta

Artikkelit ja uutiset
Palvelut
Asiantuntijapalvelut
Erikoisosaaminen
Tuotteet
Yritys
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.