Robottihaaste 1.0

Suunnittele robotiikkasovellus ja osallistu Sermatechin Robottihaaste 1.0 – Robot Street Artists -haasteeseen! Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Sermatech järjestävät yhteistyössä RoboAI:n kanssa suunnittelukilpailun SAMK:n opiskelijoille keväällä 2020. Pääpalkintona 500 € stipendi ja mahdollisuus kesätyöhön tai harjoitteluun Sermatechilla automaation ja robotiikan suunnittelun parissa. Kilpailutöiden palautus 19.4. mennessä. Lue tarkemmat ohjeet alta! 

ROBOTTIHAASTE 1.0 -KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE! KATSO YLLÄ OLEVALTA VIDEOLTA SERMATECHIN ESIMERKKIRATKAISU! 

ROBOTTIHAASTE PALAA UUTENA 2.0 -VERSIONA SYKSYKSI 2020!

Vinkki: Myös haastavampi Robottihaaste 2.0 on tulossa syksyllä 2020! Ota siis Sermatechin somet haltuun, niin kuulet haasteesta ensimmäisenä!

Kilpailun säännöt: Robottihaaste 1.0 – Robot Street Artist

 

Haastetehtävä: Robot Street Artist

Ideoi ja toteuta luovaa ajattelua käyttäen katutaiteilijarobotti-sovellus!
Osallistua voi joko yksin tai pienenä joukkueena (1-3 henkeä).
Voittajalle on luvassa 500 euron stipendi ja mahdollisuus kesätyöpaikkaan tai harjoitteluun Sermatechillä robotiikan ja automaation parissa!

 

Tehtävänanto:

 • Suunnittele jonkinlainen robottimaalarisovellus teemalla Robot Street Artist – viihteellinen katutaitelijarobotti. Luovuuden suhteen annetaan vapaat kädet!
 • Robotin on tehtävä jotakin löyhästi teemaan sopivaa, ei kuitenkaan ihan normaalia maalausjuttua, vaan kisassa etsitään luovempaa ja taiteellisempaa otetta
 • Robottiin on suunniteltava jokin käytännössä toteutettavissa oleva työkalu. Plussaa jos voidaan lopuksi oikeasti rakentaa.
 • Robottina IRB2600-20/1.65
 • Ratkaisu on ensin simuloitava RobotStudiolla
 • Plussaa jos varsinaisen robotin ja kontrollerin lisäksi ratkaisussa mukana myös jonkinlainen PC-sovellus, RobotStudio-plugin, kamera tms. – Tämä ei ole kuitenkaan pakollista, opintojesi eteneminen huomioidaan!
 • Luovuudesta ja mielikuvituksellisuudesta lisäpisteitä!
 • Huomioithan rajallisen aikamäärän – Älä siis lähde ihan liian monimutkaisille vesille, etsimme toteutuskelpoista ideaa!
 • Osallistu yksin tai joukkueena (1-3 henkeä).

Kilpailutyön palautus:

 • Lataa kilpailutyösi pilvipalveluun (esim. OneDrive, Dropbox, Google Drive tai vastaava)
 • Palauta kilpailutyö su 19.4. klo 21 mennessä jakolinkkinä pilvipalvelusta sähköpostitse robottihaaste@sermatech.fi
 • Palautuksessa tulee olla erillisissä tiedostoissa:
  • Ohjelmakoodi (mieluiten RobotStudio backupina)
  • Simulaatiovideo
  • Tekstitiedosto, josta selviää kilpailijan/joukkueen jäsenten nimi/nimet ja yhteystiedot sekä opintosuuntaus, vuosikurssi ja oppilaitos.

Arviointi ja tuomaristo:

Kaikki osallistuvat työt arvioi arvovaltainen tuomaristo, johon kuuluvat Sermatechin, ABB:n ja SAMK:n robotiikka-asiantuntijat.

Arvioinnissa annetaan painoarvoa teknisen toteutuksen lisäksi mielikuvituksekkaille ratkaisuille – onhan kyseessä katutaiteilijarobotti! Plussaa saa, jos varsinaisen robotin ja kontrollerin lisäksi ratkaisussa mukana myös muuta tekniikkaa kuten kamera, PC-sovellus tai RobotStudio-plugin tai muu. 

 

Palkinnot ja palaute:

Sermatech palkitsee robottihaasteen voittajan 500 euron stipendillä ja mahdollisuudella kesätyöpaikkaan tai suorittaa opintoihin liittyvä työharjoittelu Sermatechillä.

Voittajan suunnittelema sovellus toteutetaan käytännössä testirobotilla Sermatechin toimipisteellä Ulvilassa ja sovelluksesta kuvataan lyhyt video, joka julkaistaan verkossa. Voittaja saa videoon käyttöoikeudet tulevaisuuden referenssinä osaamisestaan.

Voittajasta tehdään myös postauksia järjestäjätahojen sosiaalisen median kanaviin.

Myös onnistuneista muista osallistuneista töistä voidaan julkaista materiaalia esim. simulaatioiden muodossa verkossa, tietenkin tekijöiden nimet mainitaan! Kilpailun sadosta voidaan tehdä myös koostevideo.

Jokaisesta kilpailuun osallistuvasta työstä annetaan myös kirjallinen palaute.

SAMK:n opiskelijat kartuttavat kisaan osallistumalla myös opintopisteitä – kysy lisää oppilaitoksestasi!

 

Kilpailun aikataulu 2020:

 • Viikko 10: Robottihaaste alkaa tehtävänannon julkaisulla Sermatechin verkkosivuilla. 
 • Viikko 13: Ke 25.3. klo 9-11 järjestetään tuutorointitilaisuus SAMK:n verkkoympäristössä. Tuutoroinnissa kilpailuun osallistuvilla opiskelijoilla on mahdollisuus saada palautetta kilpailutöistään Sermatechin ja SAMK:n asiantuntijoilta. Ilmoittaudu tuutorointiin täällä. Myös lisätiedot linkin takana. HUOM! Tuutorointi on muuttunut online-tuutoroinniksi!
 • Viikko 16: Kilpailutöiden palautus sunnuntaihin 19.4.2020 klo 21 mennessä.
 • Viikko 17: Kilpailutöiden arviointi tehdään vko 17. jolloin myös kilpailun voittajalle ilmoitetaan voitostaan.
 • Viikoilta 17-18 sovitaan ajankohta, jolloin voittaja pääsee toteuttamaan sovelluksensa käytännössä Sermatechin testirobotilla. Ajankohtana toteutus kuvataan ja voittajasta tehdään pieni haastattelu.
 • Viikko 18: Palkitsemistilaisuus järjestetään Vappuviikolla myöhemmin ilmoitettavassa tilaisuudessa. 

Lisätietoja opiskelijoille haasteesta antavat SAMK:n Teknologiaosaston projektipäällikkö Timo Kerminen, 044 710 3311, timo.kerminen@samk.fi sekä Sermatechin robotiikka-asiantuntijana kunnostautunut teknologian kehityspäällikkö Jani Uusitalo, jani.uusitalo@sermatech.fi

Seuraa kilpailun tiedotusta Sermatechin ja SAMK:n someista!

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla että hyväksyt sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön, sekä hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.