Grönlund aloitti syksyllä Sermatechin operatiivisena johtajana.

Vaihdos tuotantojohtajan roolista uuteen pestiin tapahtui Grönlundin mukaan sujuvasti, kun talossa pitkään työskennellyt Aleksi Uusimäki otti vastuun verstaan arjen pyörittämisestä.
– Tuotannon perusasiat ovat olleet hyvällä mallilla jo vuosikymmeniä jatkuneen kehitystyön tuloksena. Viimeisten vuosien aikana toimintatapoja on vielä uudistettu, laitettu paikkoja järjestykseen ja poistettu hukkaa.

Henkilökuvassa Matti Grönlund
Matti Grönlund toimii Sermatechin operatiivisena johtajana.

Kun Grönlund tuli taloon vuonna 2020, yksi hänen tavoitteistaan oli tiedolla johtamisen kulttuurin vahvistaminen. Siinä on hänen mielestään myös onnistuttu, mutta työtä pitää edelleen jatkaa.
– Tietoa on nykyään enemmän ja avoimemmin koko organisaation saatavilla ja päätöksenteon tukena. Myös henkilöstöä otetaan mukaan erilaisiin kehittämisprojekteihin ja päätöksentekoon. Omissa tuotantotiloissa viime vuosina tehty kehittämistyö on tästä hyvä esimerkki.

Lue myös aiemmin ilmestynyt artikkeli kehittämistyöstä:
Oma konepaja palvelee joustavasti asiakastarpeiden mukaan >

Kohti yhtä Sermatechia

Vuoden 2023 alusta Grönlund on ollut mukana myös Sermatechin sähköautomaatioyksikön toiminnassa. Nyt operatiivisen johtajan roolissa hänen tehtäväkenttäänsä kuuluu sisäisten toimintojen kehittäminen koko yhtiön tasolla.
– Meillä on käynnissä organisaatio- ja rakenneuudistus, jonka myötä konsernin neljä eri yritystä profiloituvat jatkossa kaikki yhtenä Sermatechina. Tarkoitus on selkeyttää toimintaa niin, että kaikki palvelumme löytyvät jatkossa yhden oven takaa.

Yksi tärkeimmistä kohderyhmistä kehittämistyössä on yrityksen henkilöstö.
– Erikoiskoneiden ja -laitteiden valmistamisessa osaava, työssään viihtyvä ja motivoitunut henkilöstö on kaiken a ja o. Se on yksi tärkeimmistä syistä kehittää toimintaa. Sermatechia ei olisi ilman sen työntekijöitä.

Toinen keskeinen kohderyhmä on tietysti asiakkaat.
– Meidän tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme onnistumaan mahdollisimman hyvin. Kun asiakkaamme menestyvät, niin mekin voimme menestyä.

Yhteydet oppilaitoksiin myös tärkeitä

Henkilöstön työtyytyväisyyden ja asiakastyytyväisyyden rinnalle Grönlund nostaa vielä kolmannen sydäntään lähellä olevan näkökulman. Se on oppilaitosyhteistyö, jossa Grönlund on saanut olla mukana Sermatechin edustajana.
– Sataedu, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Porin yliopistokeskus ovat meille tärkeitä yhteistyökumppaneita. Olen mielelläni tuomassa yritysten näkökulmaa esiin erilaisissa neuvottelukunnissa ja tutkimusprojektien ohjausryhmissä.

Grönlund uskoo, että oppilaitosyhteistyöllä on vaikutusta työntekijöiden saatavuuteen.
– Lisäksi koen tärkeäksi, että alueen kouluissa opetetaan sellaisia asioita, jotka tukevat paikallista yritystoimintaa. Yhteistyötä voisi tehdä enemmänkin esimerkiksi erilaisten opinnäytetöiden merkeissä. Kehitettävää siis riittää tässäkin asiassa.

Kolme ja puoli vuotta Sermatechin palveluksessa on vierähtänyt Grönlundin mukaan nopeasti.
– Positiivisilla fiiliksillä lähden aamuisin töihin. Tällaisessa pk-yrityksessä on se hyvä puoli, että asioihin pääsee aidosti vaikuttamaan ja saa omaa kädenjälkeään näkyviin. Päätöksiä on mahdollista tehdä nopeasti ja muutenkin asioihin reagoidaan tarvittaessa ripeästi.

Tällaisessa pk-yrityksessä asioihin pääsee aidosti vaikuttamaan. Päätöksiä on mahdollista tehdä nopeasti ja muutenkin asioihin reagoidaan tarvittaessa ripeästi.

Lisätietoja:
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta  

Artikkelit ja uutiset  
Palvelut  
Asiantuntijapalvelut  
Erikoisosaaminen  
Tuotteet  
Yritys  
Ota yhteyttä 

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.