Sermatechin konepajalla on tehty omaa valmistusta jo yli 40 vuotta.

Matti Grönlund Sermatechin konepajalla
Matti Grönlund on toiminut Sermatechin konepajan tuotantojohtajana vuodesta 2020.

Kun Ulvilassa sijaitsevaa konepajaa pitkään luotsannut Lasse Virtanen jäi eläkkeelle vuonna 2020, otti tuotantojohtaja Matti Grönlund vetovastuun.
– Tällä hetkellä konepajalla työskentelee parikymmentä mekaniikkavalmistukseen erikoistunutta ammattilaista. Jatkamme täällä sitä työtä, jolle Lasse loi hyvän perustan pitkän Sermatech-uransa aikana, toteaa Matti.

Uusien ratkaisujen tutkiminen ja innovointikyky ovat olleet Sermatechin vahvuuksia kautta aikojen. Samalla lähestymistavalla Matti on tarkastellut konepajan arkea ja kehittänyt sitä tiiminsä kanssa taas vähän eteenpäin muun muassa tuomalla 3D-mallit asentajien käyttöön.

Kun valmistettava tuote muuttuu projektista toiseen, pitää tilojenkin joustaa muuttuvien vaatimusten mukana.
– Meillä jokainen projekti vaihtelee kooltaan, malliltaan ja tavaramäärältään. Materiaalien varastointia ja sisälogistiikkaa parantamalla pystyimme vastaamaan tähän muuttuvan tilantarpeen haasteeseen; sijoittelimme koneita uudelleen ja luovuimme sellaisista työstökoneista, joiden käyttöaste oli alhainen. Samalla työstökoneet keskitettiin yhdelle koneistamoalueelle, ja varastointia varten hankittiin yli 60 metriä kuormalavahyllyä. Näin saimme kokoonpanolle lisää kaivattua lattiatilaa, kertoo Matti.

Sermatechin konepaja
Varastointia varten hankittiin yli 60 metriä kuormalavahyllyä. Näin kokoonpanolle saatiin lisää kaivattua lattiatilaa.

Laadukasta valmistusta erilaisiin tarpeisiin

Syksyllä 2021 Matti sai työparikseen talossa pitkään työskennelleen Aleksi Uusimäen. Aleksi vastaa konepajan käytännön toiminnasta, materiaalien hankkimisesta ja töiden suunnittelusta.
– Aleksilla on tärkeä rooli siinä, että hommat täällä sujuvat, tekeminen on tehokasta ja ihmisiä töissä sopiva määrä suhteessa työkuormaan. 

Ajatuksena on, että Aleksi vastaa konepajan arjen pyörittämisestä, kun taas Matin vastuulla on toiminnan kehittäminen ja uusien projektien myynti.
– Asiakkainamme on projektitaloja, joille toimitamme erilaisia kokonaisuuksia heidän tarpeestaan riippuen. Tyypillinen projekti on sellainen, jossa toimitamme asiakkaan tilaaman tuotteen heidän suunnitelmiensa perusteella – ostamme materiaalit ja komponentit, valmistamme tarvittavat osat, huolehdimme kokoonpanosta ja sitten lähetämme valmiin tuotteen asiakkaalle.

Projektien toimitussisällöt voivat vaihdella, mutta kaksi asiaa pysyy.
– Sovituista aikatauluista pidetään kiinni ja meillä valmistetut laitteet ovat laadukkaita, linjaa Matti.

Mietitkö, sopisiko juuri sinun projektisi Sermatechin valmistukseen?
Älä epäröi ottaa yhteyttä Mattiin!

Matti Grönlund
Tuotantojohtaja, mekaniikkavalmistus
+358 50 352 0885 
etunimi.sukunimi@sermatech.fi 

Tutustu Sermatechin mekaniikkavalmistukseen, kattavaan automaation ja robotiikan erikoisosaamiseen sekä muihin palveluihimme ja ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voimme olla avuksi.

Lisätietoja:
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta

Artikkelit ja uutiset
Palvelut
Asiantuntijapalvelut
Erikoisosaaminen
Tuotteet
Yritys
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.