Olimme mukana toteuttamassa turvallista ja käyttäjäystävällistä, nykyaikaista näyttämötekniikkaa. Bosch Rexrothin alihankkijana Sinilähdetalon näyttämötekniikkaprojektissa toteutimme salin lattiasta nousevan näyttämön ja sekä katosta laskettavien valoripustimien mekaniikan suunnittelun ja valmistuksen. Lisäksi toteutimme sähkösuunnittelun, keskusvalmistuksen ja sähköasennukset. Ohjelmistopuolesta ja projektista vastasi Bosch Rextroth. 


Katso videolta projektin esittely kokonaisuudessaan

 

Uniikki lattianostin ja laskeutuvat valoripustimet 


Sinilähdetalon esitystekniikka käsittää liikuntasalin lattiasta nousevan esiintymislavan sekä valoripustimet, jotka voidaan laskea alas katosta automaation avulla valoripustusta varten. Lattianostin on kokonaisuutena täysin uniikki. 
 
Lavan turvallisuus on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa, sillä lava ei sisällä ollenkaan leikkaavia pintoja, jotka voisivat aiheuttaa vaaratilanteita. Myös näyttämön käytännöllisyyteen kiinnitettiin suunnittelussa huomiota. Lavassa on integroitua säilytystilaa kahden tuolivaunun muodossa, jotka sijaitsevat lavan sisällä. 
 
Mekaniikkasuunnittelun prosessi oli talossamme melko epätyypillinen, sillä nostolavan mekaniikan suunnittelimme ja valmistimme Sinilähdetalon ulkoasusta vastanneen arkkitehdin suunnitelmien mukaisesti. Arkkitehtitoimiston ennalta määrittelemiä ominaisuuksia olivat lavan koko, muoto sekä pintamateriaalit ja värit.  

Nostimen teräsrakenteen haasteena oli saada se sopivaan asentoon ympäröivän betonivalun kanssa. Valittu nostotekniikka kuitenkin mahdollistaa lavan millintarkat ajopositiot suhteessa lattiapintaan. 

Näyttämö valmistettiin, koottiin ja testattiin omissa tuotantotiloissamme Ulvilassa.  Lisäksi toteutimme sähkösuunnittelun, keskusvalmistuksen ja sähköasennukset. Bosch Rexroth vastasi ohjelmoinnista. Ohjelmoitu ja testattu lavan runko siirrettiin Heinolaan, jossa se asennettiin Sinilähdetalon ollessa vielä rakenteilla. 
 

Toteutimme salin lattiasta nousevan näyttämön ja sekä katosta laskettavien valoripustimien mekaniikan suunnittelun ja valmistuksen. Lisäksi toteutimme sähkösuunnittelun, keskusvalmistuksen ja sähköasennukset. Ohjelmistopuolesta ja projektista vastasi Bosch Rextroth. 

Energiatehokas ohjelmisto Bosch Rexrothilta


Ohjausjärjestelmä on toteutettu käyttäen Bosch Rexrothin omaa SafeLogic turvalogiikkaa sekä XM-sarjan liikkeenohjainta. Voit tutustua ohajausteknologiaan Bosch Rexrothin verkkosivuilla

Ratkaisu on hyvin energiatehokas, sillä se kuluttaa energiaa vain nostojen aikana. Laskuliikkeestä saatu potentiaalienergia ohjataan servoteknologian avulla takaisin sähköverkkoon ja sitä kautta hyötykäyttöön. 
 
Myllyojan ja Sinilähteen uusi alakoulu ja päiväkoti valmistui keskeiselle sijainnille Heinolan Sinilähteelle. Uusi koulurakennus tarjoaa tilaa ja mahdollisuuksia myös harrastamiselle ja yhdistystoiminnalle. Sinilähdetalon pääurakoitsijana toimi YIT Talo Oy.  

Kiinnostuitko? 


Suunnittelemme, valmistamme ja testaamme automaatiota hyödyntäviä laitteita vuosikymmenten kokemuksella. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää! 
 
Tutustu Sermatechin mekaniikkavalmistukseen, –suunnitteluun, kattavaan automaation ja robotiikan erikoisosaamiseen sekä muihin palveluihimme ja ota yhteyttä, niin kerromme kuinka voimme olla avuksi. 

Lisätietoja: 
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta 

Artikkelit ja uutiset 
Palvelut 
Asiantuntijapalvelut 
Erikoisosaaminen 
Tuotteet 
Yritys 
Ota yhteyttä 

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.