Automaatiota hyödyntäviä laitteita tarvitaan myös jokapäiväisessä liikenteessä. Olemmekin toteuttaneet myös infraan ja liikenteeseen liittyviä projekteja. Viime kesänä pääsimme vanhan tuttumme, Nestori-lossin, kyytiin.

Maantielautat väylineen, ovat osa maantietä ja liikennejärjestelmää. Varsinais-Suomen ELY-keskus vastaa maantielauttaliikenteen järjestämisestä sekä lauttarannoista ja väylistä valtakunnallisesti.  Nestori-lossi siirrettiin Kietälävänsalmesta Puumala-Sulkava väliltä kulkemaan Rääkkylä-Liperi väliä Arvinsalmeen.

Suurikokoinen Nestori-lossi siirrettiin Arvinsalmelle korvaamaan nykyisiin tarpeisiin liian pieneksi käynyt lossi. Sermatech toteutti Arvinsalmen lossipaikalle uudet puominohjauskeskukset. Lisäksi IAS-järjestämän ohjelmisto laitettiin vastaamaan nykyisiä tarpeita.

Sermatech toteutti Arvinsalmen lossipaikalle uudet puominohjauskeskukset. Lisäksi IAS-järjestämän ohjelmisto laitettiin vastaamaan nykyisiä tarpeita. Lossin IAS-järjestelmä oli meille jo ennestään tuttu, sillä olimme mukana rakentamassa Nestori-lossia ja toteutimme kyseisen automaatiojärjestelmän suunnittelun ja toteutuksen.

– Sermatech valikoitui tekemään muutos töitä aikaisemman kokemuksen ja ammattitaidon takia, kertoo lossinhoitaja Jere Marttinen.

Sermatechin kanssa työskentely saa kiitosta Marttiselta erityisesti ammattitaidon ja joustavan toimintatavan tiimoilta.

– Työskentely sujui hyvin ja ammattitaitoisesti. Vaikka aivan loppumetreillä tuli ongelmia puominohjauksen kanssa, saatiin asiat järjestymään hyvällä yhteistyöllä ja asentajien jouston ansiosta. Oli hienoa nähdä kuinka Sermatechin asentaja oli valmis joustamaan omasta työnkuvastaan ja valmis auttamaan liikenteen sujuvuudessa, Marttinen kertoo.

Lauttaan toimittamamme automaation toimintaan ollaan oltu Marttisen mukaan myös tyytyväisiä.

– Nestorin ohjelmistossa on ollut välillä ohi meneviä häiriöitä sähkökatkojen yhteydessä, mutta niistä on selvitty aina paremmin mitä enemmän kokemusta karttuu kuljettajille ja huoltomiehille. Siirron jälkeen teetätimme kahden PC:n huollot ja päivitykset Sermatechillä ja ne onnistuivat erinomaisesti, lisäten samalla käyttömukavuutta kuljettajille, Marttinen sanoo.

Nestorin siirrosta vastasi Kymen Saaristoliikenne Oy. Lisäksi uuteen lauttapaikkaan siirtyminen edellytti joitain erityistoimenpiteitä lauttaan ja Arvinsalmen lauttarantoihin, joiden järjestämisestä vastasi ELY-keskuksen konsulttina Sance Oy.

Nestori-Lossi

Siirron jälkeen teetätimme kahden PC:n huollot ja päivitykset Sermatechillä ja ne onnistuivat erinomaisesti, lisäten samalla käyttömukavuutta kuljettajille, Marttinen sanoo.

Taustalla lossien rakennusprojekti

Sermatech oli mukana myös Nestori ja Vikare-lossien valmistuksessa 2012. Nestori- ja Vikare-lossit valmisti Uudenkaupungin Työvene. Sermatechiltä tilattiin tuolloin lossin automaatiojärjestelmä.

Toimitimme valmistajalle lossin automaatiokeskuksen, joka sisältää PLC:t, käyttöliittymä-HMI:t sekä PC:t ohjaamossa ja näiden automaatio-ohjelmistot. Järjestelmä kerää lossin hälytykset HMI-PC:n näyöille, ohjaa lossin sähköpropulsion voimalaitosta ja suojaa lossin sähköjärjestelmää ylikuormittumiselta. Näiden lisäksi toimittamamme automaatio ohjaa lossin ohjaajan valintojen mukaisesti kaistaliikennevaloja, valaistusta, kulkuvaloja sekä puomeja yms. Esimerkiksi lossin puomin nostokäskyt kulkevat automaatiojärjestelmässä radioteitse.

Nestori-Lossi

Nestori-lossi Arvinsalmen rannalla siirtomatkan jälkeen.


Vahvaa osaamista suunnittelusta laitevalmistukseen ja kunnossapitoon

Suunnittelemme, toteutamme sekä huollamme automaatiota ja robotiikkaa hyödyntäviä laitteita, koneita ja järjestelmiä asiakkaan tarpeen mukaan. Toimitamme asiakkaillemme laadukkaita kokonaisprojektitoimituksia ammattitaidolla aina esisuunnittelusta  käyttöönottoon ja koulutukseen asti. Toimituslaajuus vaihtelee asiakkaan tarpeiden mukaan. Sähköautomaation lisäksi suunnittelemme ja valmistamme automaatiota hyödyntäviä mekaanisia erikoiskoneita ja laitteita.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lisätietoja:
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta

Artikkelit ja uutiset
Palvelut
Asiantuntijapalvelut
Tuotteet
Yritys
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.