Siemensin SIMATIC PCS 7 on yksi monipuolisimmista nykyaikaisista prosessiteollisuuden ohjausjärjestelmistä.

PCS 7 on tehokas, joustava ja skaalautuva ohjausjärjestelmä, joka vastaa nykypäivän ja tulevaisuuden haasteisiin. PCS 7 soveltuu käytettäväksi esimerkiksi mittaus- ja sähköautomaatiota sisältävissä suurissa prosessiteollisuuden laitoksissa kuten voimalaitoksissa ja kemianteollisuudessa. Sermatech on toimittanut lukuisia PCS 7-järjestelmiä ja päivitysprojekteja muun muassa voimalaitoksiin ja lämpökeskuksiin.

Yksilöity ja helposti laajennettava ohjausjärjestelmä


Saumattomat järjestelmät luodaan PCS 7:ssa koordinoiduista komponenteista yksilöidysti tarpeen mukaan. PCS 7 -järjestelmässä moduulikomponentit toimivat perustana asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin mukautetulle järjestelmälle. Helposti saatavilla olevat lisätoiminnot laajentavat ohjausjärjestelmää ja pitävät huolen siitä, että käytettävyys pysyy selkeänä. Toimintokohtaisen laajennusten integrointi onnistuu saumattomasti ja lisäosilla voidaan optimoida sovelluksia toimimaan spesifeissä automaatiotehtävissä.

– PCS 7:n sisältämien valmiin kirjaston ansiosta aikaa säästyy järjestelmän käyttöönoton yhteydessä, eikä esimerkiksi ohjauslohkoja tarvitse tehdä alusta asti, kuten perinteisissä järjestelmissä, Sermatechin järjestelmäasiantuntija Jouni Asikainen kertoo.  – Tarvittavat ominaisuudet voidaan poimia kirjastosta ja asettaa palvelemaan juuri kyseisen kohteen tarpeita.

PCS 7:n avulla tomintojen seuranta voidaan esittää graafisesti, helposti ymmärrettävässä muodossa.


Yksinkertainen käyttää, monipuolinen toiminnallisuuksiltaan


PCS 7:n avulla tuotanto pysyy hallinnassa, sillä kaikki tiedot ovat nähtävissä yhdellä silmäyksellä. Järjestelmä esittää sekä koko laitoksen että yksittäisen laitteen halutun statistiikan graafisessa muodossa valitusta ajankohdasta tai reaaliaikaisesti. Tiedot tallentuvat järjestelmään ja niihin voidaan palata tarvittaessa uudelleen.

Monipuolinen PCS 7 sisältää myös turvallisuusominaisuudet sisältävän PCS 7 F-systemsin, jolla voidaan laatia turvaohjelmat. Järjestelmä voidaan esimerkiksi ohjelmoida pysäyttämään laitteet joko kokonaan tai osittain, kun tietyt turvatoimenpiteisiin liittyvät kriteerit täyttyvät.

– F-Systems sisältää eräänlaiset turvaluokitellut kortit, joita voidaan hyödyntää turvallisuusasetuksia tehdessä. Järjestelmän mittaamille arvoille voidaan asettaa raja-arvot ja kun raja-arvo saavutetaan, niin järjestelmä saadaan tekemään toimenpiteitä ja näin ehkäistä esimerkiksi onnettomuuksia, Asikainen kertoo.

Kysy lisätietoja


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää PCS 7:sta. Toimitamme laadukkaita ja tarpeen mukaan räätälöityjä ohjausjärjestelmätoimituksia sekä järjestelmien päivityksiä. Tutustu myös Sermatechin kattavaan automaation ja robotiikan erikoisosaamiseen sekä muihin palveluihimme ja ota yhteyttä, niin kerromme kuinka voimme olla avuksi.

Lisätietoja:
Joel Torkkeli
Liiketoimintajohtaja, Sermatech Automation
+358 40 767 5636
etunimi.sukunimi@sermatech.fi


https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta

Artikkelit ja uutiset
Palvelut
Asiantuntijapalvelut
Erikoisosaaminen
Tuotteet
Yritys
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.