Keltaiseen huomiotakkiin pukeutunut henkilö kiertelee hallissa tarkastellen tavaroiden ja työstökoneiden sijoittelua ja keskustelee välillä työntekijöiden kanssa. Milloin nämä on viimeksi tarkastettu, hän kysyy osoittaen varastohyllyn päässä roikkuvia nostotaljoja.

Käynnissä on sertifioituun johtamisjärjestelmään liittyvä määräaikaisarviointi Sermatechin mekaniikkavalmistuksen konepajalla Ulvilassa. Kysyjä on DNV:n auditoija Heikki Lahtinen.
– Tarkastelun kohteena ovat lain ja muiden määräysten vaatimat asiat. Joskus yrityksen omat linjaukset voivat olla lakeja ja määräyksiä tiukempia, jolloin arviointia tehdään suhteessa niihin, toteaa Lahtinen.

Auditointikierros käynnissä Ulvilan konepajalla
Heikki Lahtinen (kuvassa keskellä) suorittamassa sertifioidun johtamisjärjestelmän määräaikaisarviointia Sermatechin Ulvilan konepajalla. Sermatechin puolelta auditointiin osallistuivat mm. Erik Uusimäki (vas.), Aleksi Uusimäki ja Matti Grönlund.

Sermatechin johtamisjärjestelmällä on ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001-sertifikaatit. Ne osoittavat toimintamme täyttävän standardien vaatimukset laadun, ympäristön sekä työterveyden ja työturvallisuuden kannalta. Johtamisjärjestelmä näkyy toiminnassamme niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.
– Ensinnäkin asiakkaat voivat luottaa siihen, että toiminta on standardien mukaista. Sen lisäksi järjestelmä varmistaa sen, että kaikilla on yhteiset pelisäännöt talon sisällä, avaa Sermatechin laatuasioista vastaava Timo Hemmilä.

Vaatimusten täyttymistä seurataan toiminnoittain

Sertifioinnin myötä yrityksen toimintaa dokumentoidaan ja tarkastellaan tiukkojen kriteerien mukaisesti. Vuosittain toteutettavan auditoinnin aikana arvioidaan vaatimusten täyttymistä yrityksen eri toiminnoissa. Tarkastelun kohteena ovat mm. verstasolosuhteet, johtaminen, myynti, markkinointi, hallinto, henkilöstöasiat sekä projektitoiminta koko taloa koskien.

Auditointi Ulvilan konepajalla
Auditointikierros eteni hyvässä yhteishengessä.

Lahtinen kokee arvioinnin kehittyneen järkevään suuntaan uransa aikana.
– Henki on muuttunut kehittävämmäksi ja arvioinnissa painotetaan kyseessä olevan organisaation ja sen edustaman toimialan kannalta oleellisia asioita. Auditointipäivien aikana löydämme kehittämiskohteita hyvässä yhteishengessä.

Mittarit kertovat myönteisestä kehityksestä

Jatkuva parantaminen on sertifioidun johtamisjärjestelmän ytimessä, ja tämä ajatus toteutuu myös Sermatechin toiminnassa.
– Positiivista kehitystä on laatumittareiden mukaan jälleen havaittavissa niin ympäristön, työterveyden kuin työturvallisuudenkin näkökulmasta. Esimerkiksi työturvallisuuteen liittyvä nollan tapaturman tavoite on toteutunut, toteaa Hemmilä.

Auditointikierros Ulvilan konepajalla

Lisätietoja:
https://www.sermatech.fi/yritys/ota-yhteytta

Artikkelit ja uutiset
Palvelut
Asiantuntijapalvelut
Erikoisosaaminen
Tuotteet
Yritys
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla, hyväksytkö sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön sekä tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.